Voor de jaarwisseling krijg je nieuwjaarskaartjes om de lezers uit jouw wijk een ‘Gelukkig Nieuwjaar’ te wensen. De meeste mensen geven dan iets als bedankje voor de goede bezorging. Onthoud hierbij wel dat het geen verplichting is voor de lezer om iets te geven. Blijf wel altijd vriendelijk.

Tips voor het bezorgen van de nieuwjaarskaartjes:

  • Breng het kaartje samen met de krant bij de lezers, zo weten de mensen dat jij hun vaste bezorger bent.
  • Zorg dat je niet met veel geld op zak loopt. Verdeel je wijk bijvoorbeeld in tweeën. Dat je eerst de ene helft van je wijk doet, dan even naar huis gaat om je geld weg te brengen en daarna de andere helft gaat doen
  • Of loop je wijk met z’n tweeën. Dan kun je het geld verdelen en scheelt het je ook tijd
  • Neem een looplijst mee zodat je kunt aantonen dat deze wijk van jou is en je kunt aangeven waar je geweest bent (looplijst kun je uitdraaien op bdubikkel.nl je moet dan wel ingelogd zijn
  • Vergeet jouw ID-kaart niet, deze is verplicht om bij jou te dragen.
  • Denk er ook aan dat het `s winters veel eerder donker is en mensen het misschien niet prettig vinden om in het donker de deur open te doen. Ga ook nooit op 1e of 2e Kerstdag of Nieuwjaarsdag langs bij je lezers.
  • Wees vriendelijk tegen de mensen, ook als ze je geen fooitje geven. De een zal je ook meer geven dan een ander. Het gaat om het gebaar!
  • Ga op tijd langs bij de mensen, het bezorgen kost nu meer tijd dan anders.
  • Als je een mobieltje hebt, neem deze dan mee! Als er onderweg iets gebeurt, kun je altijd iemand bellen.
  • Wil je een onvergetelijke indruk achterlaten zet dan een Kerstmuts op 😉

Hebben jullie nog tips?

Geef ze door via bikkel@bdu.nl dan zetten wij deze tips op www.bdubikkel.nl kunnen zetten.

Grappig
Oplichters bellen aan bij de echte bezorger

In Zoetermeer waren twee jongens met valse Nieuwjaarskaartjes van een streekblad langs de deuren gegaan om zo een fooitje te bemachtigen met hun nieuwjaarswens. De jongens van 14 en 15 jaar belden ook aan bij de echte krantenbezorger. Deze belde direct de politie. De oplichters werden daarna door de politie aangehouden. Zij hadden inmiddels 6 euro opgestreken. Het geld moesten ze afstaan aan de politie.

Bikkel regenpak

Als bezorger van de Barneveldse Krant ontvang je een mooi regenpak in bruikleen. Natuurlijk hopen we altijd op goed weer, maar helaas is dit niet altijd het geval. Af en toe is het echt even ‘Bikkelen’. Ook voor onze overige Bikkels is het mogelijk om zo’n regenpak tegen inkoopprijs aan te schaffen.

Regenpak bestellen