Voordat je aan de wijk begint

Ga een paar keer met je voorganger mee. Die maakt je wegwijs in de wijk, laat je de bezorgroute zien en helpt je bij het vinden van moeilijke adressen.

Als er geen mogelijkheid is om met je voorganger mee te lopen, haal dan een paar dagen van tevoren de looplijst bij de distributeur. Je kunt dan op je gemak de wijk verkennen en kom je op de eerste bezorgdag geen verrassingen tegen.

Krantentas

Van je distributeur krijg je een krantentas in bruikleen. Dat betekent dat je hem na gebruik weer teruggeeft. Wees er zuinig op. Als de krantentas na verloop van tijd aan vervanging toe is, zorgt je distributeur voor een nieuwe tas.

Veiligheid

Je hebt uiteraard een goede en veilige fiets nodig. De conditie van je fiets is belangrijk en daar kun je zelf wat aan doen. Zorg dat het licht en de remmen het doen en je bel goed rinkelt (is verplicht).

Met een krantentas is je (brom)fiets een stuk breder. Hou daar rekening mee bij het passeren van andere weggebruikers of geparkeerde auto’s. Zo voorkom je een hoop problemen.

Een kapotte fiets zorgt voor vertraging. Dat is zowel voor jou vervelend als voor de abonnee. Zorg dat jouw fiets goed onderhouden is.

Bikkel regenpak

Als bezorger van de Barneveldse Krant ontvang je een mooi regenpak in bruikleen. Natuurlijk hopen we altijd op goed weer, maar helaas is dit niet altijd het geval. Af en toe is het echt even ‘Bikkelen’. Ook voor onze overige Bikkels is het mogelijk om zo’n regenpak tegen inkoopprijs aan te schaffen.

    Regenpak bestellen